طرز تهیه نان اهری و علت خشک شدن شیرینی اهری

طرز تهیه نان اهری

طرز تهیه نان اهری علت خشک شدن شیرینی اهری اسرا کالری یک عدد xvc jidi khk hivd

نان اهری یکی از انواع نان های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان اهر می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ سبک زندگی ایرونی همراه باشید.

طرز تهیه کیک اهری  که نان اهری هم به آن می گویند بافتش مثل کلوچه است و مثل نون خیلی پوک نیست و طعم و عطرش که واقعا بینظیره . این نان از نان های سنتی تبریز است نان اهری بسیار خوشمزه هست مخصوصا من این کیک رو با چایی یا آبمیوه بخورید نهایت میخورم و بسیار لذت بخش است


مواد لازم نان اهری

آرد۶۰۰گرم (۶و۱/۴پیمانه)

روغن مایع۱۸۰گرم (۱و۱/۴پیمانه)

ماست پر چرب۱۶۰گرم (۱پیمانه)

نثار۲۸۰گرم(۳پیمانه )

تخم مرغ۲عدد

زنجبیل۲ق س

وانیل۱/۸ق س

آمونیاک۱ق م یا (پکینگ پودر۱ ق م سرکه سفید۱ق چ)

مواد رویه:زرده۱عدد

روغن مایع۱ق س

دوشاب(شیره انگور)۱/۸ق س


طرز تهیه نان اهری

پودر قند وتخم مرغ وانیل را ده دقیقه با همزن میزنیم تاسفید وکشدارشود.

آمونیاک وماست را با هم مخلوط کرده ، به مواد اضافه میکنیم.

بعد روغن را اضافه کرده،سپس زنجبیل وآرد را کم کم اضافه میکنیم زیاد هم نمیزنیم

یک خمیر کشدار ونرم میشود روی ظرف پلاستیک میکشیم و۲ساعت در یخچال

استراحت میدهیم.

همچنین ببینید : طرز تهیه نان پیازچه و جعفری پنیر عالی روی گاز کرمانشاهی کلانه

روی میز کار آرد میریزیم(۱سانت) خمیر را روی آرد میگذاریم با کف دست آرام چند ضربه

روی خمیر میزنیم تا حباب‌های داخل خمیر خارج بشه،با وردنه خمیر را به قطر ۱سانت باز میکنیم با قالب گرد۱۰سانتی قالب زده درقالب آرد پاشی شده میچینیم.

رویه را میکشیم وبا چنگال به شکل +میکشیم.

در فر گرم شده طبقه وسط ۲۰۰درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.

*اگر بکینگ پودر استفاده میکنید ۳ق س روغن بیشتر لازم است سرکه راقبل از آرد

به مواد اضافه کنید.

*اگر زیاد به خمیر دست بزنید نان خشک میشود.

*آمونیاک پودری است که بوی زننده دارد،واز لوازم قنادی‌ها میتوانید تهیه کنید.

*حدالامکان مواد را وزن کنید،در غیر این صورت آرد ونثاررا قبلا الک کنید بعدا پیمانه

کنید.

اگر هنگام قالب زدن روی خمیر ترک داشت مشکل ندارد هنگام پختن ازبین میرود.

*بجای دوشاب میشود از شیره غلیظ استفاده کرد،ولی با دوشاب خوشرنگ‌تر میشود.

مواد لازم نان اهری
آرد قنادی۲۵۰ گرم
کره۱۲۵ گرم
شکر۱۵۰ گرم
تخم مرغ۱ عدد
بکینگ پودر۱ قاشق مرباخوری
ماست پرچرب۱۱۵ گرم
زنجبیل۱ قاشق سوپخوری
پودر هل۱ قاشق مرباخوری

دستور پخت نان اهری

مرحله اول

برای تهیه نان اهری خوشمزه ابتدا کره را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط یکسان شود، سپس کره آب شده را به همراه شکر داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و به مدت ۳ دقیقه مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

مرحله دوم

پس از گذشت ۳ دقیقه تخم مرغ را به کاسه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه دیگر مواد را مخلوط می کنیم تا به صورت کرمی سفید رنگ در بیاید. در ادامه ماست را اضافه می کنیم و در حدی مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.

مرحله سوم

آرد را به همراه پودر هل، پودر زنجبیل و بکینگ پودر مخلوط می کنیم و پس از دو مرتبه الک کردن، کم کم به کاسه اضافه می کنیم و مواد را با لیسک مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود. اگر خمیر خیلی شل بود کمی آرد اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله خمیر را چند دقیقه با دست ورز می دهیم تا چسبندگی کمی داشته باشد، سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا به خوبی استراحت کند.

مرحله پنجم

پس از اینکه خمیر استراحت کرد، آنرا از یخچال خارج می کنیم و سپس با وردن خمیر را به قطر یک سانتی متر پهن می کنیم و با کاتر گرد انرا قالب می زنیم. در صورتی که کاتر گرد نداشتیم می توانیم از یک پیاله کوچک برای قالب زدن استفاده کنیم.


همچنین ببینید : طرز تهیه نان مغزدار گردویی شکلاتی پنیری لقمه ای

مرحله ششم

پس از اینکه خمیر را قالب زدیم، داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و خمیرهای را به آرامی به سینی فر منتقل می کنیم. برای رومال نان ها هم می توانیم ۱ زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذاخوری شیر انگور مخلوط کنیم.

مرحله هفتم

سپس با برس روی نان ها بمالیم. از ۱۰ دقیقه قبل فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شودف سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا نان ها بپزند. برای پخت نان ها حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است.


مواد لازم برای تهیه کیک اهری چیست؟

ماست خامه ای بالای ۵% ۱۶۰ گرم

روغن مایع ۱۶۰ گرم

پودر قند ۲۸۰ گرم

ارد ۶۰۰ گرم

تخم مرغ درشت ۲ عدد

زنجبیل ۲ قاشق سوپ خوری سر پر

هل یک قاشق چایی خوری پر

یک قاشق سوپ خوری پیکینگ پودر ۲ قاشق سرکه

وانیل یک هشتم قاشق چای خوری


طرز تهیه کیک اهری

تخم مرغ ها را با پودر قند و وانیل انقدر می زنیم تا کشدار شود . سرکه و بکنیگ پودر رو به ماست اضافه می کنیم و با قاشق قاطی می کنیم و به مواد اضافه کرده , بعد روغن مایع را اضافه و با هم زن در حد مخلوط شدن می زنیم بعد زنجبیل و هل را اضافه و با لیسک مخلوط می کنیم بعد آرد الک شده را اضافه می کنیم کمی حالت چسبندگی دارد غلیظ تر از مایع کیک هست

همچنین ببینید : دستور پخت نان خامه خوشمزه با پیمانه قنادی

رویش را سلفون می کشیم و یک ساعت داخل یخچال می گذاریم بعد از یک ساعت روی سطح آرد پاشی شده حدود یک سانت باز می کنیم با قالب سایز ۳ قالب می زنیم نباید رویش آرد داشته باشد رویش را رومال می کنیم و با چنگال خط می اندازیم و داخل فر بیست دقیقه ۲۰۰ درجه (بستگی به حرارت فر دارد). ‌

نظرات