طرز تهیه هویج پلو مجلسی و خوشمزه با گوشت قلقلی

طرز تهیه هویج پلو

طرز تهیه هویج پلو رزا منتظمی بدون گوشت با مرغ ریش ریش دونفره با سویا با دارچین قالبی

هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش های متفاوتی تهیه می شود ، این غذا را می توانید با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه کنید.

مواد لازم برای ۳ نفر
برنج ۲ پیمانه
هویج ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت هویج پلو

مرحله اول

ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و آب آن را تا جای ممکن کاملا می گیریم.گوشت چرخ کرده را در کاسه ای می ریزیم و پیاز آب گرفته را به آن می افزاییم و فلفل سیاه،زردچوبه و کمی نمک روی گوشت می پاشیم.

مرحله دوم

سپس خوب گوشت را ورز می دهیم تا پیاز و ادویه ها کاملا به خورد یکدیگر بروند.بعد از مایه گوشت به اندازه یک گردو بر می داریم و با دست به آن حالت می دهیم تا شبیه دایره شود و در ظرفی قرار می دهیم.همه مایه گوشت را به همین صورت آماده می کنیم.

مرحله سوم

در ادامه مایه گوشت را داخل یخچال قرار می دهیم تا کمی استراحت کند و منسجم شود. در قابلمه ای تقریبا تا نصف آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید.

مرحله چهارم

برنج را می شوییم و زمانیکه آب به جوش آمد،آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل قابلمه آب در حال جوشیدن می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۶ الی ۷ دقیقه برنج بپزد.بعد یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم.

مرحله پنجم

گر اطراف آن نرم و مغز برنج کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم و داخل قابلمه روغن می ریزیم و برنج را با کفگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و با دسته کفگیر یک حفره در وسط برنج ایجاد می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم.

مرحله ششم

اول حدودا ۵ دقیقه حرارت را زیاد می کنیم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را بسیار کم می کنیم تا به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه بعد برنج دم بکشد و پخته شود. سپس هویج ها را می شوییم و پوست آن ها را می گیریم و آن ها را مجدا می شوییم و درشت رنده می کنیم.

مرحله هفتم

گوشت های قلقلی شده را نیز از یخچال بیرون می آوریم و تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و گوشت قلقلی ها را داخل تابه می چینیم و صبر می کنیم تا رنگ آن ها تغییر کند.

مرحله هشتم

سپس آرام با قاشق گوشت قلقلی ها را داخل تابه جابه جا می کنیم و صبر می کنیم تا سرخ شوند و از داخل تابه آن ها را بیرون می آوریم و در بشقابی قرار می دهیم و هویج های رنده شده را داخل تابه ای می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم و طلایی شود.

مرحله نهم

کمی از پلو آماده شده را در کاسه ای می ریزیم و زعفران را به آن اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا دانه های برنج کاملا رنگ بگیرند.برنج پخته شده را در دیس می کشیم و هویج تفت داده و کوفته قلقلی ها را در اطراف دیس می چینیم و برنج زعفرانی را روی پلو می ریزیم.نوش جان

نظرات