هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش های متفاوتی
تهیه می شود ، این غذا را می توانید با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه کنید.
مواد لازم برای ۳ نفر |
برنج |
۲ پیمانه |
هویج |
۲ عدد |
گوشت چرخ کرده |
۲۵۰ گرم |
زعفران دم کرده |
۱ قاشق غذاخوری |
پیاز |
۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن |
به اندازه کافی |
دستور پخت هویج پلو
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و آب آن را
تا جای ممکن کاملا می گیریم.گوشت چرخ کرده را در کاسه ای می ریزیم و پیاز
آب گرفته را به آن می افزاییم و فلفل سیاه،زردچوبه و کمی نمک روی گوشت می
پاشیم.
مرحله دوم
سپس خوب گوشت را ورز می دهیم تا پیاز و ادویه ها کاملا به خورد یکدیگر
بروند.بعد از مایه گوشت به اندازه یک گردو بر می داریم و با دست به آن حالت
می دهیم تا شبیه دایره شود و در ظرفی قرار می دهیم.همه مایه گوشت را به
همین صورت آماده می کنیم.
مرحله سوم
در ادامه مایه گوشت را داخل یخچال قرار می دهیم تا کمی استراحت کند و
منسجم شود. در قابلمه ای تقریبا تا نصف آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه
می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله چهارم
برنج را می شوییم و زمانیکه آب به جوش آمد،آب برنج را خالی می کنیم و
برنج را داخل قابلمه آب در حال جوشیدن می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۶
الی ۷ دقیقه برنج بپزد.بعد یک دانه از برنج را لای دندان تست می کنیم.
مرحله پنجم
گر اطراف آن نرم و مغز برنج کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم و داخل
قابلمه روغن می ریزیم و برنج را با کفگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و با
دسته کفگیر یک حفره در وسط برنج ایجاد می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله ششم
اول حدودا ۵ دقیقه حرارت را زیاد می کنیم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و
بعد حرارت را بسیار کم می کنیم تا به مدت ۳۵ الی ۴۵ دقیقه بعد برنج دم بکشد
و پخته شود. سپس هویج ها را می شوییم و پوست آن ها را می گیریم و آن ها را
مجدا می شوییم و درشت رنده می کنیم.
مرحله هفتم
گوشت های قلقلی شده را نیز از یخچال بیرون می آوریم و تابه ای را روی
حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی
داغ شود و گوشت قلقلی ها را داخل تابه می چینیم و صبر می کنیم تا رنگ آن ها
تغییر کند.
مرحله هشتم
سپس آرام با قاشق گوشت قلقلی ها را داخل تابه جابه جا می کنیم و صبر می
کنیم تا سرخ شوند و از داخل تابه آن ها را بیرون می آوریم و در بشقابی قرار
می دهیم و هویج های رنده شده را داخل تابه ای می ریزیم و تفت می دهیم تا
کمی نرم و طلایی شود.
مرحله نهم
کمی از پلو آماده شده را در کاسه ای می ریزیم و زعفران را به آن اضافه
می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم تا دانه های برنج کاملا رنگ بگیرند.برنج
پخته شده را در دیس می کشیم و هویج تفت داده و کوفته قلقلی ها را در اطراف
دیس می چینیم و برنج زعفرانی را روی پلو می ریزیم.نوش جان
نظرات
ارسال یک نظر