طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه با سس گوجه فرنگی مخصوص

طرز تهیه کوفته قلقلی

طرز تهیه کوفته قلقلی شیرازی مرحله به مرحله با لپه با مرغ تبریزی برای کودک ابدار
کوفته قلقلی یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که می توانید آنرا به همراه برنج یا نان سرو کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
پیاز۲ عدد
تخم مرغ۱ عدد
آرد نخودچیبه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

دستور پخت کوفته قلقلی

مرحله اول

ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی آنرا می گیریم و پیاز رنده شده را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخم مرغ به کاسه اضافه می  کنیم.

مرحله دوم

حالا با دست مواد را خوب ورز می دهیم تا مایه کوفته یکدست شود. اضافه کردن آرد نخودچی فقط برای انسجام مایه کوفته می باشد، پس اگر مایه کوفته شل است مقداری آرد نخودچی اضافه می کنیم تا به انسجام کافی برسد.

مرحله سوم

نکته مهم در این مرحله این است که نباید بیش از حد به مایه کوفته، آرد نخودچی اضافه کنید زیرا باعث می شود کوفته های شما خشک و سفت شوند. اگر مایه کوفته شما بیش از حد سفت شده است می توانی با مقداری کمی آب مجددا آنرا منسجم کنید.

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه کوفته آماده شد یک ظرف گود و کوچک را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل ان می ریزیم به صورتی که کوفته ها در روغن شناور باشند. مقدار از مایه بر می داریم و به ان شکل می دهیم و درون روغن می اندازیم تا سرخ شود.

مرحله پنجم

در حین سرخ شدن کوفته ها می توانیم سس مخصوص را آماده کنیم، برای این منظور پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و آنها را خرد می کنیم و سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود.

مرحله ششم

حالا پیاز باقیمانده را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا کاملا نرم و شفاف شود، سپس رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود.

مرحله هفتم

پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی خرد شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم. در پایان نصف لیوان آب جوش به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس به غلظت کافی برسد.

مرحله هشتم

در این مرحله کوفته ها را به آرامی داخل سس مخصوص می چینیم و اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم طعم دار شوند. پس از اینکه آب داخل تابه به طور کامل تبخیر شد و سس شروع به روغن انداختن کرد می توانیم کوفته ها را سرو کنیم.

نظرات