طرز تهیه اشکنه
اشکنه یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که در گذشته ای نچندان دور از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفدار محسوب می شده است. این غذای خوشمزه را با مواد غذایی متنوعی مثل گوشت ، عدس ، سیب زمینی و … می توانید تهیه کنید.
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای ۴ نفر اشکنه تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری اشکنه تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
تخم مرغ | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک شده | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
دستور پخت اشکنه
مرحله اول
برای تهیه اشکنه اصفهانی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای پخت اشکنه تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیازهای خرد شده را داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله دوم
سپس تفت می دهیم تا سبک شوند و اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند و کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه روی پیازها می پاشیم و شنبلیله خشک را نیز اضافه می کنیم و مواد را تفت می دهیم و پیاز داغ و شنبلیه را تا جاییکه امکان دارد کنار قابلمه جمع می کنیم.
مرحله سوم
حالا رب گوجه فرنگی را وسط قابلمه می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و کمی تیره تر شود و بعد آرد را اضافه می کنیم و همگی مواد داخل قابلمه را زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند و ۳ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه آبگوشت دیزی سنتی
مرحله چهارم
حالا حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و مواد خوب بجوشند و بپزد.(می توانید در این مرحله سیب زمینی نیز پوست بگیرید و بشویید و نگینی خرد کنید و اضافه کنید) سپس زمانی که مواد اشکنه پخت تخم مرغ ها را یکی یکی در پیاله ای می شکنیم.
مرحله پنجم
در صورت سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم و داخل قابلمه محتوی اشکنه می ریزیمو مداوم هم می زنیم تا تخم مرغ خودش را بگیرید و سفت شود و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و در کاسه های می ریزیم و مانند آبگوشت با نان اشکنه را ترید کنید و نوش جان کنید.
مطالب مرتبط:
پیوندهای مرتبط :
نظرات
ارسال یک نظر