طرز تهیه ترشی لیته
ترشی لیته یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که بر خلاف دیگر ترشی ها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
بادمجان | ۵۰۰ گرم |
سبزی ترشی | ۳۰۰ گرم |
هویج | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
فلفل دلمه ای رنگی | ۲ عدد |
کلم سفید | ¼ کلم متوسط |
سرکه | ۵۰۰ گرم |
نمک و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور تهیه ترشی لیته
مرحله اول
ابتدا بادمجان ها را با دقت می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و کلاهک بالای بادمجان ها را با چاقو می گیریم و اگر هنوز خشک نشده بودند با دستمال آن ها را کاملا خشک می کنیم و داخل سینی می گذاریم.
مرحله دوم
سپس روی آتش یا شعله گاز آن ها را کبابی می کنیم و مجددا داخل سینی قرار می دهیم.پوست سیرها را می گیریم و آن ها را می شوییم و با دستمال خشک می کنیم. بادمجان های کبابی شده و سیرها را داخل غذاساز می ریزیم و پوره می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
سبزی های ترشی که شامل پونه،مرزه،ترخون،گشنیز،جعفری است را پاک می کنیم.دقت کنید که مقدار هر کدام از سبزی های معطر باید یکسان باشد مثلا ۵۰ گرم از هر کدام باید در سبزی باشد. سپس سبزی های پاک شده را داخل کاسه ای می ریزیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه ترشی گل کلم قرمز
مرحله چهارم
سپس روی آن ها آب می ریزیم تا به مدت ۱۰ دقیقه خیس بخورند.بعد سبزی ها را می شوییم و داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و برای خشک شدن کامل سبزی ها،پارچه ای را پهن می کنیم و سبزی ها را روی آن به صورت پخش می ریزیم تا کاملا خشک شوند.
مرحله پنجم
هویج ها را نیز می شوییم و با پوست کن یا چاقو آن ها را تمیز می کنیم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت ریز نگینی خرد می کنیم.فلفل دلمه ای ها را نیز می شوییم و کلاهک آن را با چاقو می بریم و هسته های داخل آن را خالی می کنیم و مانند هویج ریز نگینی خرد می کنیم.
مرحله ششم
کلم سفید را نیز می شوییم و داخل خردکن می ریزیم و خرد تحویل می گیریم و همراه هویج و فلفل دلمه ای های ریز خرد شده داخل کاسه ای می ریزیم و ترکیب بادمجان و سیر پوره شده را نیز به آن ها اضافه می کنیم می توانیم هویج و فلفل دلمه ای را نیز میکس کنید.
همچنین ببینید : طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی
مرحله هفتم
سبزی ها را نیز داخل خردکن می ریزیم و ریز تحویل می گیریم و به مواد می افزاییم و مقدار کمی زردچوبه و نمک روی مواد ترشی می ریزیم و در شیشه ای تمیز و کاملا خشک مواد ترشی لیته را می ریزیم و یک بند انگشت روی شیشه را خالی می گذاریم.
مرحله هشتم
سپس سرکه را اضافه می کنیم تا جایکه مواد ترشی را کاملا بپوشاند و درب شیشه را می گذاریم و محکم می بندیم تا هوا نفوذ نکند و به مدت ۱ هفته در جای خنک و خشک مانند یخچال قرار می دهیم و بعد آماده مصرف است نوش جان.
نظرات
ارسال یک نظر