آموزش پخت نان بربری در خانه با کمترین وسایل

طرز تهیه نان بربری

طرز تهیه نان بربری سنتی بدون فر بدون خمیر مایه رومال نان بربری نحوه پخت نان بربری در خانه خشک شف طیبه در نانوایی بدون بهبود دهنده کره ای بدون جوش شیرین خانگی بدون فر
نان بربری یکی از انواع نان های بسیار محبوب و خوشمزه در میان ایرانیان است که بیشتر برای وعده صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین ببینید : طرز تهیه نان لواش خانگی
مواد لازم برای ۶ نان بربری
آرد سفید۴ پیمانه
پودر خمیر مایع۲ قاشق مرباخوری
بهبود دهنده نان۱ قاشق چای خوری
روغن مایع۳ قاشق غذاخوری
آب ولرم۱٫۵ لیوان
شکر۱ قاشق چای خوری
نمک۲ قاشق چای خوری
مواد لازم رومال نان بربری
آرد۲ قاشق غذاخوری
آب۶ قاشق غذاخوری
کنجدبه مقدار کافی

دستور تهیه نان بربری

مرحله اول

ابتدا پودر خمیر مایع را داخل نصف لیوان آب ولرم می ریزیم و شکر را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه عمل بیاید.بعد آرد را الک می کنیم و روغن مایع،بهبود دهنده نان،نمک و خمیر مایع به عمل آمده و یک و نیم لیوان آب را داخل کاسه بزرگی می ریزیم.

مرحله دوم

سپس ۳ لیوان از آرد را به مواد می افزاییم و ابتدا با قاشق کمی مواد را مخلوط می کنیم و بعد با دست خوب ورز می دهیم و لیوان آخر آرد را کم کم اضافه می کنیم و همچنان ورز می دهیم تا خمیر منسجم و نرمی به دست بیاوریم.

مرحله سوم

زمانی خمیر ما آماده است و دیگر آرد اضافه نمی کنیم که خمیر منسجم شود و دیگر به دستمان نچسبد. اگر تمام آرد را اضافه کردیم و متوجه شدیم که خمیر سفت شده است می توانیم کم کم نصف لیوان آب به آن اضافه کنیم.

مرحله چهارم

خمیر را وسط کاسه قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم و روی آن یک پارچه قرار می دهیم و در جای گرمی می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت کند. سپس سلفون را بر می داریم و مجددا خمیر را ورز می دهیم.

مرحله پنجم

حالا کف سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را کمی ورز می دهیم و به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و یک قسمت خمیر را داخل سینی می گذاریم و با دست شبیه نان بربری به آن حالت می دهیم.

مرحله ششم

سپس با چنگال روی خمیر خط های موازی ایجاد می کنیم و خمیر بعدی را نیز به همین صورت در طرف دیگر سینی آماده می کنیم و برای روی نان ۲ قاشق آرد را داخل کاسه ای می ریزیم و ۶ قاشق آب را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و با فرچه داخل این مخلوط می زنیم.

مرحله هفتم

حالا روی خمیر می کشیم و کمی کنجد نیز روی خمیر های می پاشیم و ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت می دهیم و بعد سینی را داخل فر قرار می دهیم و با دمای ۱۸۰ درجه (از قبل فر را روشن می کنیم تا گرم شود)به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم تا نان بربری بپزد.نوش جان

منتشر شده در پینترست | بالاترین | ردیت

نظرات