طرز تهیه نان بربری
نان بربری یکی از انواع نان های بسیار محبوب و خوشمزه در میان ایرانیان است که بیشتر برای وعده صبحانه مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین ببینید : طرز تهیه نان لواش خانگی
مواد لازم برای ۶ نان بربری | |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
پودر خمیر مایع | ۲ قاشق مرباخوری |
بهبود دهنده نان | ۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ۱٫۵ لیوان |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
نمک | ۲ قاشق چای خوری |
مواد لازم رومال نان بربری | |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۶ قاشق غذاخوری |
کنجد | به مقدار کافی |
دستور تهیه نان بربری
مرحله اول
ابتدا پودر خمیر مایع را داخل نصف لیوان آب ولرم می ریزیم و شکر را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه عمل بیاید.بعد آرد را الک می کنیم و روغن مایع،بهبود دهنده نان،نمک و خمیر مایع به عمل آمده و یک و نیم لیوان آب را داخل کاسه بزرگی می ریزیم.
مرحله دوم
سپس ۳ لیوان از آرد را به مواد می افزاییم و ابتدا با قاشق کمی مواد را مخلوط می کنیم و بعد با دست خوب ورز می دهیم و لیوان آخر آرد را کم کم اضافه می کنیم و همچنان ورز می دهیم تا خمیر منسجم و نرمی به دست بیاوریم.
مرحله سوم
زمانی خمیر ما آماده است و دیگر آرد اضافه نمی کنیم که خمیر منسجم شود و دیگر به دستمان نچسبد. اگر تمام آرد را اضافه کردیم و متوجه شدیم که خمیر سفت شده است می توانیم کم کم نصف لیوان آب به آن اضافه کنیم.
مرحله چهارم
خمیر را وسط کاسه قرار می دهیم و روی آن را با سلفون می پوشانیم و روی آن یک پارچه قرار می دهیم و در جای گرمی می گذاریم تا به مدت ۱ ساعت خمیر استراحت کند. سپس سلفون را بر می داریم و مجددا خمیر را ورز می دهیم.
مرحله پنجم
حالا کف سطح صافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را کمی ورز می دهیم و به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و یک قسمت خمیر را داخل سینی می گذاریم و با دست شبیه نان بربری به آن حالت می دهیم.
مرحله ششم
سپس با چنگال روی خمیر خط های موازی ایجاد می کنیم و خمیر بعدی را نیز به همین صورت در طرف دیگر سینی آماده می کنیم و برای روی نان ۲ قاشق آرد را داخل کاسه ای می ریزیم و ۶ قاشق آب را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و با فرچه داخل این مخلوط می زنیم.
مرحله هفتم
حالا روی خمیر می کشیم و کمی کنجد نیز روی خمیر های می پاشیم و ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت می دهیم و بعد سینی را داخل فر قرار می دهیم و با دمای ۱۸۰ درجه (از قبل فر را روشن می کنیم تا گرم شود)به مدت ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم تا نان بربری بپزد.نوش جان
نظرات
ارسال یک نظر