طرز تهیه کباب بختیاری خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه کباب بختیاری

طرز تهیه کباب بختیاری با سیخ چوبی تابه ای سلطانی رستورانی در فر کباب لری
کباب بختیاری یکی از کباب های بسیار محبوب و خوشمزه ایرانی است که با روش های متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
فیله مرغ۴۰۰ گرم
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
ماست چکیده۸ قاشق غذاخوری
پیاز۲ عدد متوسط
کره۵۰ گرم
روغن مایع۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی

دستور پخت کباب بختیاری

مرحله اول

ابتدا فیله های مرغ را روی تخته آشپزخانه به اندازه های ۳ در ۲ سانتیمتر مانند جوجه کباب خرد می کنیم و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و بعد فیله های گوشت گوسفندی ( بهترین قسمت آن برای بختیاری فیله است ) را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم.

مرحله دوم

سپس در اندازه ۳ در ۴ سانتیمتر خرد می کنیم و داخل کاسه محتوی گوشت مرغ خرد شده می ریزیم، سپس پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به گوشت ها اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در ادامه زعفران دم کرده، روغن مایع، ماست چکیده و کمی فلفل سیاه و نمک روی گوشت ها می ریزیم و با دست همگی گوشت ها را زیر و رو می کنیم تا کاملا مواد به همه نقاط گوشت ها آغشته شود و مزه دار شوند.

مرحله چهارم

(می توانید ۱ الی ۲ قاشق آب لیمو ترش تازه نیز اضافه کنید) و روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۴ ساعت استراحت کنند.اگر زمان کافی دارید از شب تا صبح اجازه بدهید استراحت کنند.

مرحله پنجم

سپس کاسه محتوی گوشت ها را از یخچال بیرون می آوریم و اول یک تکه از فیله های مرغ را سیخ می کنیم و بعد یک تکه از فیله های گوشت قرمز را قرار می دهیم تا یکی در میان سیخ شوند.همه گوشت ها را به همین شکل سیخ می کنیم.

مرحله ششم

حالا سیخ ها را روی جای صافی قرار می دهیم و با پشت کارد یا بیف کوب کمی روی گوشت ها می کوبیم تا کمی تخت شوند و زمان پخت یکدست پخته شوند. منقل را آماده می کنیم و زغال ها که بطور یکدست روشن شدند سیخ ها را روی منقل می چینیم.

مرحله هفتم

حالا کمی باد می زنیم تا کباب ها خودشان را بگیرند و رنگ آن ها تغییر کند و بعد سیخ ها را می چرخانیم تا طرف دیگر گوشت ها نیز بپزد.شیرجوش یا تابه کوچکی را روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل آن می اندازیم تا ذوب شود.

مرحله هشتم

سپس کمی زعفران به آن اضافه می کنیم و با قلمو زمانیکه گوشت ها در حال کباب شدن بودن قلمو را داخل ترکیب کره و زعفران می زنیم و روی کباب ها می کشیم.این کار را چندین مرتبه انجام می دهیم تا کباب های نرم و خوش رنگ و طعمی داشته باشیم.

مرحله نهم

می توانید در آخر تعدادی گوجه فرنگی را نیز کباب کنید. در صورتی که امکان کباب کردن با ذغال را ندارید می توانید کباب را داخل تابه درست کنید. به این صورت که قلمو را داخل کمی روغن می زنیم و کاملا تابه را چرب می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله دهم

سپس سیخ های کباب را داخل تابه می چینیم و حرارت را ابتدا ملایم می کنیم تا گوشت ها آب نیندازند و بعد از اینکه رنگ گوشت ها عوض شد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آن ها نیز خودش را بگیرد و بعد حرارت را کم می کنیم.

مرحله یازدهم

در ادامه اجازه می دهیم تا کباب ها سرخ شوند و از انواع سبزیجات علاوه بر گوجه فرنگی می توانید کنار کباب بختیاری استفاده کنید ( مثل قارچ، فلفل یا حتی سیب زمینی سرخ شده ) و با پلو این کباب خوش طعم را نوش جان کنید.

نظرات