طرز تهیه سس مایونز
سس مایونز یکی از انواع سس های معروف و پر مصرف در سراسر جهان است که به همراه انواع سالاد ها و غذاها سرو می شود.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
روغن مایع | ۱ لیوان |
سرکه | ۲ قاشق مرباخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
پودر خردل | ۱ پنس در صورت تمایل |
دستور تهیه سس مایونز
مرحله اول
ابتدا تخم مرغ را می شکنیم و با استفاده از یک بطری زرده را از سفیده کاملا جدا می کنیم.با فشار دادن بطری باد یا هوای بطری را خالی می کنیم و سر بطری را جلوی زرده می گیریم و سریع دست خود را رها می کنیم و زرده به راحتی داخل بطری می رود.
مرحله دوم
بعد داخل کاسه ای زرده را قرار می دهیم و شکر،پودر خردل و نمک را به آن می افزاییم و با قاشق یا همزن دستی خوب مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. بعد در کاسه ای بزرگ سرکه را همراه با آبلیمو می ریزیم و با قاشق مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
سپس نصف آن را داخل پیاله ای می ریزیم و کنار می گذاریم و نصف دیگر را به مخلوط تخم مرغ می افزاییم و با همزن دستی مایه ترکیب تخم مرغ را خوب مخلوط می کنیم و روغن مایع یا روغن زیتون را قطره قطره به مواد اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
همین طور هم می زنیم خوب و قطره قطره روغن می ریزیم و با مواد مخلوط می کنیم. زمانیکه نصف لیوان روغن را قطره قطره به مایه اضافه کردیم دیگر دست نگه می داریم و خوب سس را مخلوط می کنیم.در این مرحله مایه سس شما غلیظ و منسجم شده است و بااصطلاح خودش را گرفته است.
مرحله پنجم
در اینجا باقی مخلوط سرکه و آبلیمو را که کنار گذاشته بودیم را بیکباره به سس اضافه می کنیم و مجددا سس را با قاشق خوب هم می زنیم تا مواد مخلوط شوند و دوباره قطره قطره روغن را به مایه سس اضافه می کنیم و هر قطره را که می ریزیم مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
بعد قطره بعد را می ریزیم،تا کل روغن تمام شود و سس قوام یابد و غلیظ شود و دیگر سس را هم نمی زنیم و فلفل سیاه را به سس اضافه می کنیم و خوب سس را زیر و رو می کنیم و در گوشه ای از آشپزخانه در دمای محیط قرار می دهیم تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند.
مرحله هفتم
در آخر سس را داخل شیشه مورد نظرمان می ریزیم و درب آن را می گذاریم و در یخچال قرار می دهیم و تا ۱ هفته باید سس را مصرف کنیم چون سس مایونز خانگی کاملا سالم است و از مواد نگهدارنده استفاده نشده است و زمان زیادی نمی توان آن را نگهداری کرد.نوش جان
نظرات
ارسال یک نظر