خیارشور مانند انواع ترشیجات یکی از انواع چاشنی های پر مصرف و خوشمزه
ایرانی است که در صنایع غذایی مختلف مثل رستوران ها و ساندویچی ها هم
کاربرد بسیاری دارد.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط |
خیار قلمی ریز |
۱ کیلوگرم |
سرکه سفید |
۱ لیوان |
فلفل تند |
۳ عدد |
سیر |
۵ عدد |
آب |
۲ لیوان |
ترخون |
۱۰۰ گرم |
شوید |
۱۰۰ گرم |
زاج سفید |
اندازه دو حبه قند |
تخم گشنیز |
¼ قاشق چایخوری |
نمک |
نصف لیوان |
دستور تهیه خیار شور
مرحله اول
ابتدا قسمت های اضافی خیارها ( سر و دم اضافی ) را جدا می کنیم سپس به
همراه شوید و ترخون می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان برود.
پس از اینکه آب اضافی خیار و سبزیجات رفت انها را برای اطمینان با یک
دستمال تمیز خشک می کنیم.
مرحله دوم
توجه داشته باشید مواد خیارشور هم باید مانند ترشیجات کاملا خشک باشد و
رطوبت نداشته باشند زیرا باعث کپک زدن سریع خیارشور می شوند ، به همین دلیل
حتما خیارها و سبزیجات را با دقت خشک کنید تا خیارشور بهتری داشته باشید.
مرحله سوم
در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و ۲ لیوان آب به
همراه نمک و سرکه داخلش می ریزیم. اجازه می دهیم آب جوش بیاید و نمک به طور
کامل در آب حل شود سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا مخلوط آب
و سرکه خنک شود.
مرحله چهارم
حالا سیرها را پوست گرفته و پس از شستشو کنار می گذاریم تا خشک شوند. یک
ظرف شیشه ای مناسب برای خیارشور انتخاب می کنیم سپس خیارها را به ترتیب
داخل ظرف می چینیم و بین خیارها از سیر ، ترخون ، شوید ، تخم گشنیز و فلفل
تند قرمز یا سبز استفاده می کنیم.
مرحله پنجم
پس از اینکه تمام مواد را داخل شیشه ریختیم یک تکه زاج سفید درون شیشه
قرار می دهیم ( زاج سفید باعث ترد شدن خیارشور ها می شود ) در ادامه مخلوط
سرکه ، آب و نمک را به شیشه اضافه می کنیم تا جایی که به طور کامل روی
خیارها را بگیرد.
مرحله ششم
در این مرحله یک پلاستیک فریزر را باز می کنیم و روی درب شیشه قرار می
دهیم سپس درب شیشه را می بندیم تا هیچ گونه هوایی وارد شیشه نشود. شیشه را
در جای خشک و خنک دور از نور خورشید قرار می دهیم ، پس از یک هفته خیارشور
آماده مصرف می شود.
نظرات
ارسال یک نظر