طرز تهیه کوفته تبریزی برای 8 نفر

طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی برای ۴ نفر برای 8 نفر برای 10 نفر در سرآشپز پاپیون ساناز سانیا ساده بدون گوشت

کوفته تبریزی یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز می باشد. این کوفته خوشمزه در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه می شود.

مواد لازم برای ۸ نفر
برنج ۱ لیوان
لپه ۱ لیوان
گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
تره و مرزه ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ آبپز به تعداد کافی
زرشک ۱ قاشق غذاخوری
آلو و گردو به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت کوفته تبریزی

مرحله اول

ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ ان برطرف شود. پس از خیساندن لپه آنرا به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا لپه ها نیمپز شوند سپس آنها با آب سرد آبکشی کرده و کنار می گذاریم.

مرحله دوم

قابلمه را مجددا روی حرارت قرار می دهیم و دو لیوان آب و به همراه مقداری نمک اضافه می کنیم. پس از اینکه آب جوش آمد برنج را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم. زمانی که برنج کمی نرم شد آنرا آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشتکوب می کوبیم تا کمی خرد شوند ، البته نباید برنج و لپه را به طور کامل له کنیم. اگر تمایل دارید بین کوفته ها تخم مرغ قرار دهید در این مرحله به تعداد کافی تخم مرغ هم آبپز کنید.

مرحله چهارم

برای این منظور تخم مرغ ها را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و درب انرا می بندیم سپس داخل آب جوش قرار می دهیم تا آبپز شوند ، پس از اینکه تخم مرغ ها به طور کامل پختند پوست آنها را می گیریم و کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

برای تهیه سس کوفته ها در یک قابلمه مناسب ۴ لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید سپس تره ، مرزه خرد کرده را به همراه رب گوجه فرنگی ، پیاز داغ ، دارچین و مقداری نم و فلفل سیاه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس با حرارت ملایم غلیظ شود.

مرحله ششم

در مرحله بعدی پیاز را رنده می کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را گرفتیم به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.

مرحله هفتم

گوشت را به همراه دیگر مواد به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شود. در ادامه مخلوط برنج و لپه را اضافه می کنیم و مجددا مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز می دهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند.

مرحله هشتم

سبزی کوفته را پس از شستشو به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند.

مرحله نهم

در این مرحله باید کوفته ها را درست کنیم برای این منظور به اندازه کافی از مایه کوفته بر می داریم و یک تخم مرغ آبپز به همراه مقداری گردو ، زرشک و آلو وسط آن قرار می دهیم و با دست کوقته را به صورت گرد شکل می دهیم.

مرحله دهم

پس از اینکه تمام کوفته ها را درست کردیم انها را داخل قابلمه سس می چینیم. نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قل خوردن باشد زیرا باعث باز شدن کوفته ها می شود. پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفته ها را بپزیم.

مرحله یازدهم

توجه داشته باشید تا ۱۵ دقیقه اول به هیچ وجه کوفته ها را دست کاری نکنید زیرا ممکن است باز شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه می توانید کوفته ها را در قابلمه بچرخانید تا تمام قسمت های کوفته ها به صورت یکنواخت پخته شوند.

مرحله دوازدهم

حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفته ها به طور کامل پخته شوند. پس از اینکه کوفته ها اماده شدند انها را در ظرف مورد نظرمان می چینیم و سس باقیمانده را روی کوفته ها می ریزیم. برای تزین کوفته می توانیم از پیاز داغ ، زرشک و گردو استفاده کنیم.

نظرات