طرز تهیه آش گندم
آش گندم یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متنوعی طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با وبسایت چی شی همراه باشید.
همچنین ببینید : آموزش کامل طرز تهیه آش شله قلمکار پر گوشت و جا افتاده
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گندم پوست کنده | ۳۰۰ گرم |
نخود | ۲۰۰ گرم |
لوبیا چیتی | ۲۰۰ گرم |
سبزی آشی | ۷۵۰ گرم |
نعناع داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۴ قاشق غذاخوری |
سیر داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
کشک | به اندازه دلخواه |
دستور پخت آش گندم
مرحله اول
ابتدا نخود،لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی می ریزیم تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و از شب تاصبح و یا به مدت تقریبا ۶ الی ۸ ساعت می گذاریم تا خیس بخورند و در این مدت چندین مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم.
مرحله دوم
سپس گندم و حبوبات را داخل صافی می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و تا نصف قابلمه داخل آن آب می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم
بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا حبوبات و گندم بپزند و درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم تا گندم سر نرود و گه گاه مواد را هم می زنیم تا گندم ته نگیرد.سبزی آشی را پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن خارج شود.
همچنین ببینید : آموزش طرز تهیه آش جو مجلسی و خوشمزه به روش سنتی
مرحله چهارم
بعد پارچه ای تمیز را پهن می کنیم و سبزیها را روی آن به صورت پخش می ریزیم تا خشک شوند. سپس سبزی را داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم و یا روی تخته آشپزخانه سبزی را با چاقو خرد می کنیم(نیاز نیست خیلی سبزی را ریز خرد کنیم )و کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت لای دندان تست می کنیم اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد می ریزیم و بعد سبزی را اضافه می کنیم.تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیازداغ را نیز داخل آش می ریزیم.
مرحله ششم
حالا دیگر به هیچ وجه درب قابلمه را نمی گذاریم و ۳۰ الی ۴۰ دقیقه اجازه می دهیم تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه می کنیم و حرارت را خاموش می کنیم و کشک را نیز به آش می افزاییم.
همچنین ببینید : آموزش طرز تهیه آش رشته تهرانی به صورت مرحله به مرحله
مرحله هفتم
سپس خوب آش را مخلوط می کنیم تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجددا طعم آش را می چشیم تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنیم.آش گندم آماده شده را داخل کاسه می ریزیم و با پیاز داغ تزئین می کنیم.نوش جان
منابع : مدیوم مملی & فیسبوک چی شی
نظرات
ارسال یک نظر