طرز تهیه ترشی آلبالو
ترشی آلبالو یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در فصل تابستان تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت آموزشی سبک زندگی ایرونی همراه باشید.
ترشی آلبالو از جمله ترشیهای محبوب ایرانی است که طعم ترشی بینظیر آن در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلوها مناسب میباشد. یکی از این غذاها آلبالو پلو مجلسی است که طعم بی نظیری دارد.
همچنین ببینید : آموزش ترشی پیاز ریز با رنگ قرمز و سفید در منزل
اگر به دنبال روشی برای نگهداری آلبالو برای فصول دیگر سال هستید، ما ترشی آلبالو را به شما توصیه میکنیم. آلبالو به دلیل خواص بیشمار و خاصیت ضدسرطانی میوهای بینظیر است و به همین سبب ترشی آلبالو نیز طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم ترشی آلبالو | |
آلبالو | ۱ کیلوگرم |
آب | ۱ لیوان |
سرکه | ۳ لیوان |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | ½ قاشق چایخوری |
برگ نعناع | ۸ عدد |
دستور تهیه ترشی آلبالو
مرحله اول
ابتدا سرکه را به همراه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه شکر و نمک را به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مخلوط سرکه و آب به جوش بیاید و نمک و شکر به طور کامل حل شوند.
مرحله دوم
پس از اینکه مخلوط آب و سرکه به جوش آمدند، ۲ دقیقه صبر می کنیم تا قل بزنند سپس حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم سرکه کاملا خنک شود. در همین حین به سراغ آماده کردن آلبالوها می رویم.
مرحله سوم
دم های پشت آلبالوها را می گیریم و آنها را می شوییم، سپس داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافی شان خارج شود. توجه داشته باشید که آلبالوها باید کاملا خشک شوند و هیچگونه رطوبتی نداشته باشند، چون رطوبت باعث کپک زدن ترشی می شود.
مرحله چهارم
در این مرحله آلبالوها را داخل یک ظرف شیشه ای مناسب می ریزیم، سپس تخم گشنیز و برگ های نعناع را روی آلبالوها قرار می دهیم. حالا مخلوط آب و سرکه را که کاملا خنک شده است را روی مواد اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سطح سرکه باید حداقل یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی باشد. پس از اینکه ترشی آماده شد، درب شیشه را محکم می بندیم و به مدت دو روز در دمای محیط قرار می دهیم، سپس ترشی را به یخچال منتقل می کنیم.
مرحله ششم
پس از گذشت ۲ هفته ترشی ما آماده مصرف است و بعد از هر بار مصرف باید درب ظرف را محکم ببندیم. این ترشی هم مثل ترشی های دیگر ماندگاری بالایی دارد و اگر در یخچال در ظرف درب دار نگهداری شود می تواند تا ۲ سال هم سالم و با کیفیت بماند.
تابستان که از راه می رسد میوه های قرمز و پر از خاصیت از گیلاس و آلبالو گرفته تا انواع انگور و توت فرنگی و بری های مختلف هم به سبد میوه خانوار اضافه می شوند. در این میان آلبالو یکی از محبوب ترین و پرخاصیت ترین میوه های قرمز تابستانی است که حتی هسته آن هم خواص فراوانی دارد که در صنعت آرایش و سلامت پوست از آن استفاده می کنند و از آن نباید گذشت. یکی از خوشمزه ترین فراورده های آلبالو علاوه بر آلبالو پلو خوشمزه با مرغ و گوشت تا مربای آلبالو و شربت آلبالو، ترشی آلبالو است. ترشی آلبالو که از جمله گرانقیمت ترین ترشی های موجود در بازار است را شما خودتان به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید. طرز تهیه بسیار آسان ترشی آلبالو ملس و خوشمزه در ۳۰ دقیقه و نکات تکمیلی آن را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
آلبالو تازه و باکیفیت: ۱ کیلوگرم نمک: ۱ قاشق غذاخوری شکر: ۱ قاشق غذاخوری سرکه: به مقدار لازم
طرز تهیه
اگر اهل درست کردن انواع ترشی های فصل و خانگی هستید باید بگوییم برخلاف تصور عموم طرز تهیه ترشی آلبالو آنقدر راحت و ساده است که شاید باورتان نشود. کافی است آلبالو ها را بشورید. در آبکش بریزید و اجازه بدهید کاملا خشک شوند و آب شان گرفته شود. سپس در یک شیشه بزرگ و تمیز و خشک یا یک دبه تمیز و خشک آلبالو ها را بریزید، نمک، شکر و سرکه را اضافه کنید. سرکه باید روی آلبالو ها را بپوشاند. درب شیشه یا دبه ترشی را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. ترشی آلبالو ملس و خوشمزه شما بعد از یک هفته الی ده روز آماده است. فوت و فن و نکات تکمیلی طرز تهیه ترشی آلبالو ملس و خوشمزه ترشی آلبالو را با رب انار هم درست می کنند، اما طرز تهیه کلاسیک و اصلی این ترشی با سرکه و به همین راحتی است. برای اینکه ترشی آلبالو تازه و خوش طعم باقی بماند و حالت لیز و ماندگی به خودش نگیرد آن را در یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب تمام طول سال می توانید ترشی آلبالو داشته باشید.
همچنین ببینید : طرز تهیه اسموتی موز و گردو و سیب و توت فرنگی
شکر را از مواد ترشی آلبالو حذف نکنید، چون تیزی و ترشی بیش از حد سرکه را می گیرد و طعم ترشی را ملس می کند. بهترین ظرف برای نگهداری ترشی آلبالو ظروف شیشه ای درب دار هستند. به هیچ وجه از ظروف پلاستیکی برای نگهداری انواع ترشی استفاده نکنید. البته قدیمی تر ها از دبه های پلاستیکی برای نگهداری ترشی استفاده می کردند که اشکالی هم ندارد، چون سرکه جز اسید های ضعیف محسوب می شود، اما بهترین ظرف برای نگهداری ترشی ظروف شیشه ای هستند. ترشی آلبالو ادویه خاصی ندارد. همان شکر و نمک و سرکه برای طعم آن کفایت می کند، اما در صورت تمایل یک یا دو حبه سیر پوست گرفته و دو یا سه عدد فلفل تند در شیشه ترشی هم قرار دهید تا طعم ترشی تند و تیز شود. طرز تهیه ترشی آلبالو با آلبالو یخ زده هم مرسوم است، اما در فصل آلبالو بهتر است از این میوه به صورت تازه استفاده کنید و برای تمام طول سال ترشی و مربای آلبالو بپزید. در این صورت در فصول پاییز و زمستان هم از مربای آلبالو به جای میوه تازه آن برای تهیه آلبالو پلو مجلسی و خوشمزه با گوشت یا مرغ هم می توانید استفاده کنید.
نظرات
ارسال یک نظر