طرز تهیه دمپختک
دمپختک که با نام دمی باقالی هم شناخته می شود یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که هم خیلی ارزان است هم سریع اماده می شود.
همچنین ببینید : طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
باقالی پوست کنده | ۱ پیمانه |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چای خوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | به اندازه کافی |
دستور پخت دمپختک
مرحله اول
ابتدا باقالی ها که بهتر است برای این غذا از باقالی زرد استفاده شود یا باقالی خشک.باقالی ها را می شوییم و در کاسه ای می ریزیم و آب روی آن ها می ریزیم تا سطح روی باقالی ها را کاملا آب بپوشاند و به مدت ۱ ساعت خیس بخورند تا هم باقالی های نرم تر و هم و حجیم تری داشته باشیم.
مرحله دوم
بعد برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم تا به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج را بگیردو اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورد و روی آن نمک نمی ریزیم چون برنج را به صورت دمی می خواهیم درست کنیم.
مرحله سوم
سپس پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و تابه ای بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا روغن داغ شود و پیازهای خلالی را داخل تابه می ریزیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه هویج پلو با مرغ و گوشت
مرحله چهارم
حالا خوب تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد اجازه می دهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.باقالی ها را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و اجازه می دهیم تا آب اضافه ان خارج شود و به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله ۲ پیمانه آب جوش به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا باقالی ها بپزد و آب آن تبخیر شود. آب برنج را بیرون می ریزیم و چندین مرتبه کاسه برنج را پر از آب می کنیم و خالی می کنیم تا آب برنج شفاف شود و برنج ها کاملا تمیز شوند.
مرحله ششم
در آخر آب برنج را بیرون می ریزیم و برنج را داخل قابلمه مورد نظر برای پخت دمپختک می ریزیم و ۳ پیمانه آب و کمی نمک و روغن به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج بپزد.زمانیکه برنج پخت و دانه های آن باز شدند و کمی از آب داخل برنج بود آرام با قاشق برنج را وسط قابلمه جمع می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه ساطری پلو مشهدی
مرحله هفتم
سپس باقالی پخته شده(آب آن باید کاملا تبخیر شده باشد)به برنج می افزاییم و آرام با قاشق باقالی پخته شده را با برنج مخلوط می کنیم و در وسط قابلمه برنج و باقالی را جمع می کنیم و با دسته قاشق یک حفره وسط برنج ایجاد می کنیم و روی درب قابلمه دم کنی می گذاریم و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
مرحله هشتم
حالا شعله پخش کن را روی حرارت قرار می دهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و شعله را بسیار کم می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۴۰ دقیقه غذا بپزد.دمپختک آماده شده را در دیس می کشیم و با سالاد شیرازی و یا ماست و خیار نوش جان کنید.
مطالب مرتبط :
نظرات
ارسال یک نظر